Over MannenWerk

hoe, wat en waarom van MannenWerk

Over MannenWerk 

 

MannenWerk is opgericht in 2007 door Edwin Holwerda, Guido Spijk en André Stip. De organisatie is ontstaan om mannen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun authentieke mannenkracht. We merkten dat veel mannen heimelijk iets wezenlijks misten in hun leven. Ze leefden hun leven wel maar voelden toch een bepaalde disbalans, leegte en eenzaamheid. Ze wilden meer passie, vitaliteit en intimiteit en hadden ook behoefte aan daadkracht, betekenis en zingeving in hun leven. De mannen die we ontmoetten vonden het ook lastig dit soort zaken bespreekbaar te maken, zeker onder mannen. Omdat we uit eigen ervaring wisten dat mannen andere mannen nodig hebben om zichzelf écht te te ontwikkelen zijn wij MannenWerk gestart. Met MannenWerk geven we mannen een veilige en inspirerend ruimte waarin ze met elkaar kunnen onderzoeken wat het betekent om man te zijn, om leiderschap te tonen, om kracht met kwetsbaarheid te verbinden en om met hart, ziel én ballen hun leven te leven.  

 

Het werk dat we verrichten doen we nu al jaren met veel passie, inzet en toewijding. De kennis die we vergaard hebben heeft ons veel inzicht gegeven in wat authentieke mannenkracht nu eigenlijk inhoudt en hoe je dit kunt ontwikkelen. Het is dankbaar werk om mannen te zien groeien, om ze te ondersteunen op hun pad, om ze door barrières heen te zien breken, om ze hun ware kracht weer terug te zien vinden, om ze door liefdevolle ogen naar de wereld te laten kijken en om ze, simpelweg, betere mannen te maken. De deelnemende mannen bevestigen ons keer op keer dat MannenWerk een behoefte vervult die vrijwel nergens te vinden is én dat mannen andere mannen nodig hebben om hun potentie werkelijk te kunnen leven. 

 

Ons aanbod is in de loop der jaren gestaag doorontwikkeld en zal dat ook blijven doen. Naast de meerdaagse workshops bieden we tegenwoordig mannencoaching aan, geven we 1-daagse inspiratie workshops, organiseren we mannenavonden en hebben we ook een jaartraject waarin we mannen ondersteunen concreet te werken aan het realiseren van hun dromen en verlangens.

 

Omdat een ander levenspad zich aandiende, heeft André in 2019 de organisatie verlaten. MannenWerk – en alle deelnemers met ons – zijn hem zeer dankbaar voor wat hij voor de organisatie en voor de ontwikkeling van alle mannen die we hebben begeleid heeft betekend. Edwin en Guido hebben het stokje met z’n tweeën overgenomen, waarbij ze worden ondersteund door ervaren mannenwerkers en co-trainers. 

 

“MannenWerk: een must-do voor ieder man die wil groeien.”